Ana içeriğe atla

PMYO Tek Başlık Soru-Cevap 2023

PMYO 2023 Hakkında Her Şey
PMYO yani Polis Merkezi Yüksek Okulu 2 yıllık ön lisans seviyesinde eğitim veren bir polis okuludur. Hali hazırda ülkemizde 5 adet PMYO polis okulu bulunmaktadır. Bunlar İstanbul Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksekokulu, Rüştü ÜNSAL Polis Meslek Yüksekokulu (İzmir),Kastamonu Polis Meslek Yüksekokulu, Kırıkkale Polis Meslek Yüksekokulu ve Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokuludur. 2 yılın sonunda mezun olan öğrenciler polis memuru olarak ülkemizin çeşitli illerinde göreve başlar. Son yıllarda polis memuru alımları ağırlıklı olarak POMEM aracılığı ile 4 yıllık lisans seviyesinde mezun olanlara yönelik yapılmakta idi. Hatta üniversite mezunu olmayan polis olamayacak denilerek PMYO okullarının kapatılacağı söylenmekte idi. Ancak Polis Akademisi Başkanlığı geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile lise mezunu ve ön lisans mezunu olarak polis olmak isteyen adayların gönlüne su serpti açıklamayı aynen paylaşıyorum.  

“Polis Akademisine bağlı Polis Meslek Yüksek Okullarında eğitilmek üzere En az lise ve dengi okul mezunu adaylardan toplam  öğrenci adayı alınacaktır. Ön başvuru tarihleri ve sınava ilişkin esaslar Polis Akademisi Başkanlığı internet sitesinden ilan edilecektir.”

Bu yazı dizimizde PMYO hakkında merak edilen her şeyin cevabını vermeye çalışacak. PMYO 2023 konusunda yazılan tüm yazılara, kategoriler sekmesindeki PMYO kategorisinden ya da yazımızın altındaki ilgili konu başlıklarına tıklayarak göz atabilirsiniz. Bildiğiniz üzere Askeri bilgiler olarak sitemizde etkileşime çok büyük önem veriyoruz. Ve ziyaretçilerimiz tarafından sorulan her soruya mümkün olan en kısa sürede cevap vermeye, cevaplandırmaya çalışıyoruz. O yüzden PMYO hakkında aklınıza takılan her türlü soruyu aşağıda yorum kutusunu kullanarak sorun. Sadece soru sormakta lütfen kalmayın diğer ziyaretçilerimizin sorduğu sorulardan da bildikleriniz varsa yorum olarak cevap vermeyi de sakın unutmayın.

Yorumlar

  1. merhba ben suryeliyim çifte vatandaşlığım var pmyo başvuru bilirmiyim

    YanıtlaSil

Yorum Gönder